Näytelmän henkilöt maahan laskeutuneina

Pussauskoppi

Käsikirjoitus ja ohjaus Jonna Wikström
Dramaturginen apu Anna Krogerus
Ensi-ilta 11.1.2023.

Kaiku ja Usva asuvat kaukaisella tähdellä. He ovat juuri saaneet lähetyksen Maasta vuodelta 2000. Suurinta hämmästystä paketissa aiheuttaa suukon ääni.

Viime aikoina Usva on käyttäytynyt oudosti. Kaiku ei ymmärrä, miksi kiva kaveri on muuttunut. Hän lähtee hakemaan vastausta Maasta aikakoneella. Matkalla läpi aikakausien ja satujen kohdataan muun muassa uupunut Amor ja Rakkauden kemisti. Mikä suukko on ja miksi sitä varten on rakennettu koppi?

Kevyesti scifi-henkisessä esityksessä käsitellään rohkeasti, mutta humoristisesti tykkäämistä kohdeyleisön näkökulmasta. Kerrontaa kuljettavat valo, ääni, tila, näyttämöhahmot sekä dokumentaarinen videokuva, jossa alakouluikäiset asiantuntijat kertovat rakkaudesta. Ajankohtainen teema herättää pohtimaan myös inhimillisen moninaisuuden arvostamista.

Logo

Ohjaaja-käsikirjoittaja Jonna Wikströmin ja dramaturgi Anna Krogeruksen Pussauskoppi-esityksessä yhdistyvät katsojalähtöisyys ja lastenteatterin lajin uudistaminen.

Esityksen tilanneet koulut saavat kirjalliset ennakko- ja purkutehtävät sekä esitykseen liittyvän työpajan.

Tehtävät ja työpaja herättelevät nuorta katsojaa pohtimaan omaa suhdettaan esityksen teemoihin. Pedagogisesti laadittujen tehtävien avulla kasvaa myös ymmärrys teatterin muotokieltä kohtaan. Kysy lisää yleisötyöstä!

Käsikirjoitus ja ohjaus Jonna Wikström | Dramaturginen apu Anna Krogerus | Koreografia Jenni Kivelä | Lavastus ja puvustus Paula Koivunen | Valosuunnittelu Ainu Palmu | Äänisuunnittelu Markus Bonsdorff | Graafikko Tomi Suovankoski | Traileri Ida Järvinen | Kuvat Pate Pesonius | Esiintyjät Pasi Lappalainen ja Päivi Rissanen | Yleisötyö Irene Tuominen | Tuotanto TOTEM-teatteri/Marjo Linnasalmi

Esitys on suunnattu alakouluikäisille.

Kesto: noin 45 min.

Erikseen pidettävän työpajan kesto: 45 min    

Ensi-ilta 11.1.2023 Espoossa.

Esitys on kiertueohjelmistossa näytäntövuoden 2023 ja se kuuluu KULPS-tarjontaan.

Opetussuunnitelman teemat: L1, L2, L3, L4

Esitystilaksi käy liikuntasali tai vastaava. Lattiatilaa tarvitaan lavastukselle salista 7x7m, loppuosa on katsomoa. Yleisö sijoittuu lattialle näyttämön eteen puolikaaren muotoon. Työpajan tilaksi soveltuu osallistuvien koululaisten oma luokka.

Lisäksi tarvitaan voimavirtaa (16/32A). TOTEM-teatteri vastaa kaikesta esityksen vaatimasta tekniikasta.

Yhteen näytökseen mahtuu enintään 200 katsojaa.

Kokonaisuuteen kuuluu kouluille toimitettavat ennakkotehtävät ja purkutehtävät, sekä enintään

3 kpl työpajaa /näytös. Osallistujamäärä: 1 luokka/työpaja.

Toimi nopeasti ja tee tilaus, sillä näytöksiä ja työpajoja on rajallisesti tarjolla.

Tiedustelut ja varaukset:

tuottaja@totemteatteri.com, p.050-547 0047